classicnl

Zing of speel het Wilhelmus mee met het Concertgebouworkest

Koningsdag, maandag 27 april, wordt niet zo’n groots feest als we gewend zijn, maar het Concertgebouworkest start deze dag wel met een positief gebaar. Het speelt om 10:00 uur het Wilhelmus, en iedereen die wil ,kan meezingen of meespelen.

 
Deel je video met #Wilhelmus2020

Het Koninklijk Concertgebouworkest roept iedereen op om op maandag 27 april om klokslag 10:00 samen het Wilhelmus ten gehore te brengen. Het tijdstip 10:00 is gekozen omdat dan doorgaans muziekverenigingen door heel Nederland Koningsdag starten met het Wilhelmus. De musici van het orkest hopen dat zo veel mogelijk mensen meedoen door het volkslied vanaf het balkon, uit het raam of in de tuin mee te zingen of te spelen. Voor wie dat wil stelt het orkest partijen van het nationale volkslied beschikbaar voor allerlei soorten bezettingen: koperkwartet, trio, orkest, koor en diverse andere instrumenten. Deze zijn gearrangeerd door Rob Dirksen, contrabassist in het orkest. Dus mobiliseer je muziekvereniging, koor, muziekvrienden en buren en zing of speel het Wilhelmus mee op 27 april om 10:00. Wie meedoet kan zijn of haar video delen met #Wilhelmus2020.
 
Kijk voor meer informatie en de bladmuziek op de website van het Concertgebouworkest. De musici zijn alvast begonnen met inspelen.