Adverteren

Adverteren

Adverteren

Bij Classicnl hoor je bij non-stop de mooiste klassieke muziek voor iedereen. Het populaire klassieke radiostation neemt je de hele dag mee. We zorgen ervoor dat je opgewekt opstaat en kalm en gefocust aan het werk kan. Het is de ideale muziek voor onderweg of tijdens het eten, je komt tot jezelf in de avond en gaat rustgevend de nacht in.


Luister Classicnl via de kabel, satelliet, en overal via de website en de Classicnl App (Android Google Play Store en iOS App Store

Naast Classicnl zijn er 3 andere online stations: Mind Radio, Soundtracks en Opera. Bij Mind Radio kom je tot rust, dit station is ideaal voor als je wilt mediteren, yoga oefeningen doen of gewoon als ontspanning op de achtergrond. Via Soundtracks luister je non stop naar de mooiste muziek uit films en series. Bij Opera kan je je laten meeslepen en betoveren door prachtige aria’s en andere meesterwerken. 

Deze online-only stations zijn te beluisteren via de website van Classicnl, maar ook via de app (Android en iOS) (linkjes?)


Programmaprofiel

Classicnl biedt de hele dag non-stop de beste klassieke muziek afgewisseld met het ANP-nieuws en het weer. Classicnl heeft een herkenbare programmering. Met ‘Classic in de Ochtend’ begin je enthousiast aan iedere dag. ‘Classic in de Middag’ zorgt ervoor dat je door de week geconcentreerd aan het werk kan en in het weekend relaxt kan genieten. Bij ‘Classic in de Avond’ brengen wij de juiste sfeer tijdens het diner of om tot jezelf te komen. Met het programma ‘Mind Radio’ kom je elke avond tot rust en tijdens ‘Het Nachtkastjesconcert’ hoor je de juiste muziek waarmee je heerlijk rustgevend de nacht in kan gaan.  

Daarnaast heeft Classicnl een paar thema-avonden. Op de zondag hoor je vanaf 23:00u Classicnl Crossover, grenzeloos genieten van de mooiste jazz, world & beyond. Op de maandavond brengen we je vanaf 20:00u de mooiste muziek uit films en series tijdens Classicnl Soundtracks.


Luisteraarsprofiel

Met het format van lichte en populaire klassieke muziek bereikt Classicnl gemiddeld 350.000 unieke luisteraars per week. Hiermee is Classicnl de grootste commerciële klassieke zender van Nederland.

Classicnl is erg goed in te zetten voor campagnes gericht op doelgroepen vanaf 35 jaar. Nog beter zelfs als het gaat om Hoger Opgeleiden en AB1 (hoogste welstandsklasse). De verdeling man/vrouw is ongeveer 50/50. De luisteraar van Classicnl heeft bovengemiddeld veel te besteden en geeft het geld ook makkelijk uit, shopt veel (ook online), gaat meerdere malen per jaar op vakantie en is bovenmatig geïnteresseerd in kunst en cultuur.

Een prachtig profiel dus!

Bekijk de infographic van classicnl.

Daarom adverteer je op classicnl

 • Al jaren hét populaire klassieke radiostation van Nederland
 • Een zeer loyaal luisterpubliek
 • Biedt een zeer kwalitatief umfeld
 • Bereikt welstandige en hoger opgeleide luisteraars met voldoende vrije tijd en te besteden geld
 • Naast reguliere spotcampagnes ook uitgebreide crossmediale tailormade advertentiemogelijkheden.
 • Hoogtse luisteraandacht van alle muziekzenders in Nederland!

 

Adverteren?

Advertentiemogelijkheden

Spot
Radio is een doeltreffend en buitengewoon betaalbaar medium. Wij zetten de belangrijkste redenen van de kracht van radio op een rij:

 • Genereert snel een hoog bereik
 • Biedt een hoge trefkans
 • Snel en flexibel
 • Kostenefficiënt
 • Doelgroepgericht en luisteraars zijn erg trouw
 • Overal en altijd, een realtime medium
 • Zapbestendig
 • Persoonlijk en staat dicht bij de consument
 • Werkt ook bij een lage mate van aandacht
 • Zeer belangrijke aanjager voor online campagnes
 • Radio is visueel
 • Multi-inzetbaar en impactvol

Bron: Audify

Met per week meer dan 350.000 verschillende luisteraars en een krachtig profiel mag Classicnl niet ontbreken in je radioplan. Wist je dat ruim 1,2 miljoen unieke luisteraars per jaar online afstemmen op Classicnl?
 

Adverteren op de radio

Bij Classicnl kan je adverteren in de reguliere reclameblokken, maar je kan ook progamma's sponsoren waardoor de naam van jouw organisatie of product elk halve uur vermeld wordt. Daarnaast kan je onze online luisteraars bereiken met een pre roll. Dan horen de luisteraars voordat de muziek start eerst jouw commercial. De mid rolls worden op de online stations Mind Radio, Opera en Soundtracks tussen de muziek door uitgezonden.

Geotargetting
De online luisteraars kunnen we ook geografich targetten. Dan wordt jouw pre- of mid roll alleen gehoord in een bepaald gebied. Een ideale mogelijkheid als jouw klanten zich voornamelijk in een bepaalde regio of stad bevinden.

Branded content (non spot)
Tailormade kunnen we speciale afspraken maken waarbij we zoeken naar de optimale mix tussen adverteren in de reguliere blokken, op de online kanalen, via de nieuwsbrief, op de homepage ( een actiepagina) en via de social kanalen van Classicnl. Ook kunnen we zoeken naar creatieve mogelijkheden binnen de muziek. Voorbeelden zijn de Classicnl Top 250. De Soundtracks Top 40. De ABC Weken op Classicnl waarbij we reizen weggeven naar 5 sterren resorts op Aruba, Bonaire en Curaçao. De Vriendenloterij Zomerconcerten, de Huiskamer Challenge en andere campagnes op maat.

Online
classicnl biedt naast reguliere zendtijd diverse commerciële online mogelijkheden, zoals op maat gemaakte contentpagina's, winacties, nieuwsbrief of display advertising. Online campagnes sluiten goed aan bij de inzet van radiocommercials.

De classicnl site heeft maandelijks meer dan 100.000 unieke bezoeken en de twee-wekelijkse nieuwsbrief heeft meer dan 16.000 lezers.

Display
Online display advertising is niet alleen geschikt voor het vergroten van naamsbekendheid, maar kan ook effectief zijn voor een conversiegerichte campagne. Op de website van Classicnl zijn diverse banners mogelijk. De resultaten van een display campagne zijn uiteraard volledig meetbaar.

Nieuwsbrief
Twee-wekelijks ontvangen ruim 16.000 abonnees de Classicnl nieuwsbrief met de leukste acties en nieuwtjes op het gebied van klassieke muziek en bepaalde voordelen. In de nieuwsbrief is ruimte voor een regulier bericht of hoofditem om een campagne of actie onder de aandacht te brengen van de lezers. De nieuwsbrief heeft een zeer hoge openingsrate!  Liever een exclusieve nieuwsbrief? Vraag naar de mogelijkheden.

Tailormade
Denk hierbij aan een op maat gemaakte contentpagina, een win-actie of een advertorial gevuld met foto's, video en een redactionele tekst. We denken graag met je mee.

Social (Facebook, Instagram en Twitter)
Classicnl heeft een actieve en zeer betrokken community. De social kanalen kunnen worden ingezet ter ondersteuning van een campagne of om een actie mee te communiceren. 

Classicnl app
Ruim 185.000 fans hebben de Classicnl app gedownload. Vraag naar de mogelijkheden om te adverteren in de app.

Digitale themastations
Met de digitale themastations ‘Mind Radio, ‘Soundtracks’ en ‘Opera’ wordt de doelgroep optimaal bediend. Vraag naar de mogelijkheden.

Bekijk de classicnl tariefkaart. We hebben uiteraard ook een aantal aantrekkelijke pakketten voor je samengesteld.
Bekijk hier de secondentarieven.

Bekijk de aanleverspecificaties.