Win het Album van de Week: Magdalena Kožená & Friends - Soirée

Het album Soirée van de Tsjechische mezzosopraan Magdalena Kožená is Album van de Week bij classicnl. Zij bracht een nieuwe CD uit op Pentatone, vol met liederen die haar aan het hart gaan.


Doe mee met onze prijsvraag en maak kans op een exemplaar van deze mooie CD!


Soirée ademt de sfeer van een stel vrienden, die samen thuis hun favoriete liederen spelen. Magdalena Kožená biedt een intieme en zeer persoonlijke verzameling internationale liedjes, die ze speelt met een groep vrienden, die ook nog eens uitstekende musici zijn. Opvallend is het opnamedebuut van Sir Simon Rattle op piano. Hij is niet alleen een wereldwijd geroemde dirigent, maar hij is ook de man van Kožená. 

De liederen werden uit alle windstreken van Europa gehaald. Het Duitse lied wordt vertegenwoordigd door Brahms (Twee geestelijke liederen op. 91 en Vijf Ophelia liederen WoO 22) en Strauss (Morgen! op. 27). Chausson (Chanson perpétuelle) en Ravel (Chansons madécasses) representeren het Franse lied en 20e-eeuws avant-gardisme klinkt met Stravinsky's Three Skakespeare Songs.

Tussen deze verkenningen door verkent Kožená haar muzikale wortels met een selectie gearrangeerde liederen van Dvořák en met Janáčeks Kinderrijmpjes.