classicnl

Maak kans op een privé-concert van Jan-Willem Rozenboom

Wil je de mooiste concerten thuis beleven? Concert in Huis heeft iets nieuws: Masterclasses van pianist Jan-Willem Rozenboom, waarin hij bevlogen vertelt over de pianomuziek van Johann Sebastian Bach. Schaf nu digitale kaarten aan en maak kans op een privé-concert van Jan-Willem Rozenboom.
 

Bach uitgelegd achter de vleugel 

Een bevlogen theatercollege dat je thuis, op elk moment, kunt bekijken en beluisteren; niet eerder kwam de muziek van Bach zo makkelijk naar je eigen huiskamer. Via een link kan het college op elk moment worden bekeken. Jan-Willem Rozenboom, Bach-liefhebber en -kenner neemt je in dit theatercollege mee naar de wereld van Bach. Hoe componeerde hij zijn werk? Hoe zit zijn muziek in elkaar? Niet alleen speelt hij tijdens het college de mooiste Bach-stukken, hij vertelt ook waarom ze zo bijzonder zijn. Bach schreef bijvoorbeeld twee en driestemmige inventies die hij eigenlijk als piano-oefening (étude) componeerde. En hoewel de aria uit een cantate voor zangstem en ensemble zijn geschreven klinkt het verrassend mooi op piano.
 
Luister en kijk naar de onvolprezen pianomuziek van Johann Sebastian Bach vertolkt door Jan-Willem Rozenboom en ervaar hoe hij bevlogen vertelt over de preludes, fuga's, inventies. En hoe hij een sopraanaria uit een cantate bewerkte voor piano!
 
Schaf nu digitale kaarten aan voor de masterclasses op Concert in Huis en maak kans op een privé-concert van Jan-Willem Rozenboom!