Win kaarten voor Igor Levit in de serie Meesterpianisten of zijn Beethoven cd-box

Pianist Igor Levit (32) heeft alle piano sonates van Beethoven uitgebracht in één complete cd-box. Hij maakt op zondag 9 februari 2020 zijn debuut in de serie Meesterpianisten in Het Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam.
 

Doe mee met de prijsvraag en maak kans op kaarten voor het concert van deze virtuoze pianist, of een Beethoven cd-box!


Uitzonderlijke pianist

Igor Levit is een uitzonderlijk musicus met een indrukwekkende carrière. Levit werd door de New York Times geprezen als "één van de essentiële artiesten van zijn generatie", ontving recentelijk de Beethoven Prijs en werd uitgeroepen tot de 2018 Gilmore Artist en de Royal Philharmonic Society's "Instrumentalist of the Year" 2018. Hij reist de wereld over voor concerten op de beroemde concertpodia en met de meest toonaangevende orkesten, waaronder ook het Koninklijk Concertgebouworkest.
 

'Adembenemend resultaat'

In september kwam zijn langverwachte eerste opname van alle Beethoven-sonates uit op Sony Classical.
“De 32 pianosonates die Ludwig van Beethoven schreef, zijn te beschouwen als een mijlpaal in de muziekgeschiedenis. De wijze waarop Igor Levit ze speelt, is opnieuw als een mijlpaal te beschouwen: zelden zal een musicus zo duidelijk de bedoelingen van Beethoven hebben blootgelegd. Adembenemend is het resultaat. Letterlijk en figuurlijk.” Trouw *****
 
Op 9 februari debuteert Igor Levit in de serie Meesterpianisten in Het Concertgebouw. Tijdens zijn debuutrecital zal hij de twee beroemde laatste sonates van Beethoven spelen en een indringende pianobewerking van het Adagio uit Mahlers onvoltooide Tiende symfonie in première brengen.

Luister naar de Beethoven cyclus van Igor Levit.