classicnl

Win het Album van de Week: Stephen Emmer - Maison Melody

Stephen Emmer maakte op zijn vorige albums al variaties op genres als new wave, experimentele electronic noise, filmische jazz, chamber pop, en orkestrale soul. Met zijn nieuwe album Maison Melody geeft hij een geheel eigen draai aan het neo-klassieke genre met muziek voor piano, strijkkwartet en sampler.


Doe mee met de prijsvraag en maak kans op een exemplaar!


Nadat Emmer klaar was met componeren en arrangeren van de stukken nam hij eind 2019 de piano en het strijkkwartet buitenshuis op, en wel in Wisseloord Studios. Naast zijn eigen partijen heeft hij voor deze opnamen een selecte groep gerenommeerde muzikanten uitgenodigd, zoals; Marcel Worms (piano), Dimitrie Leivici (1e viool) en het West Side Trio (viool, alt viool en cello). Willem Friede van New Cool Collective heeft voor deze opnamen de orkestratie verzorgd. Het album werd tot slot begin dit jaar in zijn eigen Amsterdam gemixt door niemand minder dan Francesco Donadello, die eerder heeft gewerkt met onder andere Thom Yorke, Hildur Guonadottir, Johann Johannson & Einaudi.

“Het album bestaat uit 10 lyrische en verstilde piano-miniaturen die worden gekenmerkt door impressionistische elegantie met duidelijke melodieën”, aldus Emmer. “Dit alles in een ultieme poging om het onuitgesprokene wat in ieder mens zit op geheel eigen wijze te verklanken.”