Muziekids

Muziekids

Ziek zijn, het zal je maar gebeuren

Muziekids zorgt voor een muzikale pleister om de pijn te verzachten en het gemis van thuis even te vergeten. Ze biedt jaarlijks zo’n 250.000 kinderen in ziekenhuizen en andere zorginstellingen muziekbeleving, plezier en afleiding. Zo kunnen ze weer even kind zijn, in plaats van patiënt. 

Meer informatie over hun initiatieven kan je vinden op de website van Muziekids.

Muziek als medicijn
Classicnl heeft zich verdiept in de positieve effecten van muziek op lichaam en geest. Zo is uit onderzoek gebleken dat het luisteren naar klassieke muziek zorgt voor verlaging van stress, het werkt pijnstillend, verlaagt je bloeddruk én het helpt tegen depressies. Het maakt je blij! Ook is het goed om voor het slapen even te luisteren voor een goede nachtrust. Onderzoek naar het effect van muziek op kinderen in de leeftijd van 7 tot 16 jaar, die een behandeling hebben ondergaan, toont bovenstaande ook aan. Muziek kan een grote meerwaarde hebben voor kinderen met pijn en angst. Daarom verdient dit een toekomst in de geneeskunde.

Muziekids heeft je hulp nodig
Stichting Muziekids bouwt muziekstudio’s in verschillende ziekenhuizen om kinderen even te laten vergeten dat ze patiënt zijn. Muziek verbindt - heelt - en maakt blij. Om meer vrolijke muzikale ruimtes te realiseren en dus nog meer kinderen blij te maken hebben ze jouw hulp hard nodig, ze zijn namelijk afhankelijk van donateurs. Bied jij de kinderen een muzikale pleister? Steun Muziekids onderaan deze pagina. Zo doorbreken we samen de stilte van een ziek kind. 

Locaties die al een Muziekids Studio hebben:
Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie Utrecht
De Kinderkliniek Almere
Tergooi Blaricum
ETZ Elisabeth Tilburg

Potentiele locaties:
Op de locaties waar ze nog geen permanente studio kunnen bouwen Troubadouren ze met de Muziekids Trolley op diverse afdelingen van het ziekenhuis.

Emma Kinderziekenhuis (UMC Amsterdam)
Sophia Kinderziekenhuis Rotterdam
Spaarne Gasthuis Haarlem
Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht
Noordwest Ziekenhuisgroep Den Helder en Alkmaar
Tjongerschans Heerenveen
Juliana Kinderziekenhuis Den Haag
Maasstad Ziekenhuis Rotterdam
Isala Zwolle
Jeroen Bosch Ziekenhuis Den Bosch

Voor het realiseren voor vaste studio’s op bovenstaande locaties is veel geld nodig. Classicnl zal het hele jaar aandacht vragen voor de initiatieven van Muziekids en op deze pagina houden we bij wat de luisteraars van Classicnl gezamenlijk gedoneerd hebben.

Doneren kan via de ‘knop’ hieronder, of via een ‘Tikkie’.