Klassiek op het Amstelveld 2022 presenteert Back to the roots & The world connected
X
Classicnl Luisteraarsonderzoek
Zou je de onderstaande gegevens met ons willen delen ? Deze vraag niet meer tonen

Klassiek op het Amstelveld 2022 presenteert Back to the roots & The world connected

Klassiek op het Amstelveld (KOHA) is een vrij toegankelijk openluchtfestival dat een podium biedt aan jong klassiek talent en de sterren van de toekomst. Talenten uit de hele wereld komen samen en laten zien dat afkomst en leeftijd bij klassieke muziek geen rol mogen spelen.

Drie dagen lang, van 16 t/m 18 september 2022 kun je op het Amstelveld in Amsterdam genieten van klassieke muziek, in een sfeer, net een beetje anders dan gewend: Bestel een drankje of iets te eten bij één van de foodtenten en zoek op het Amstelveld een plek die bij je past.

Dichterbij het podium om aandachtig te luisteren of meer aan de rand in een iets informelere sfeer. Zo kunnen kinderen tijdens een speurtocht op zoek gaan naar een écht orkest of het muziekstuk Het bosmeisje bezoeken – een verhaal van een moedig meisje dat haar thuis in het bos verlaat om de wereld van de klassieke muziek te ontdekken.

Op vrijdagavond klinkt tijdens de Night of Romanceonder onder meer de sprookjesachtige muziek van Tsjaikovski uitgevoerd door het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO) bestaande uit ongeveer 70 orkestleden, in leeftijd variërend van 13 tot 24 jaar onder leiding van dirigent Rolf Buijs. En op zaterdagavond speelt niemand minder dan pianiste Anna Fedorova muziek van Rachmaninov tijdens het Candlelight Concert.
 

Open Podium

Op de derde dag is er het Open Podium in de Amstelkerk, een zeer belangrijk onderdeel van KOHA. Zowel amateurs als jonge talenten mogen vrij spelen zonder enig competitie-element en iedereen is welkom. Door het succes van de afgelopen jaren krijgt het open podium dit jaar zelfs een eigen festivaldag: 18 September 2022 staan jonge talenten in de schijnwerpers van KOHA. De aanmelding is inmiddels gesloten. De selectie gebeurt niet alleen op basis van kwaliteit, maar op basis van variatie in leeftijd, instrument en muziekstuk.
 

Over KOHA

Klassiek op het Amstelveld is een driedaags festival dat een podium biedt voor jong klassiek talent en de sterren van de toekomst. KOHA brengt talenten vanuit de hele wereld samen en laat zien dat afkomst en leeftijd bij klassieke muziek geen rol mag spelen. Dat doet KOHA door met haar internationaal netwerk een platform en podium te bieden waar jong talent niet alleen de eerste stap richting klassieke muziek kan zetten, maar zich gedurende de jaren ook kan door ontwikkelen. De kracht van KOHA is het bouwen van muzikale vriendschappen voor het leven. Het festival laat zien hoe veelzijdig en mooi klassieke muziek in het heden kan zijn, met in de hoofdrol de jeugd van tegenwoordig. Als individu of side-by-side met de grote meesters van nu. Hierom investeert het festival in internationale uitwisselingen met conservatoria, festivals en concoursen en kunnen jonge musici op het open podium kennismaken met organisaties, orkesten en ensembles.

Ga voor het complete programma naar de site van Klassiek op het Amstelveld.