De Huiskamer Challenge was een groot succes!

De Huiskamer Challenge was een groot succes!

De BankGiro Loterij, classicnl en de jury waren onder de indruk van het grote aantal deelnemers aan de Huiskamer Challenge. Vanwege de hoeveelheid inzendingen van hoog niveau, en de kans om in deze moeilijke tijd meerdere musici te steunen besloot de jury de prijzen aan verschillende deelnemers toe te kennen. Met groot genoegen presenteren we de winnaars van de Huiskamer Challenge.

Het optreden in de BankGiro Loterij zomerconcerten is gewonnen door: Calure Kwartet, met hun prachtige vertolking van de Sarabande van Blumenfeld. Volgens de jury een creatief en muzikaal geheel met bijzonder veel potentie voor de toekomst, dat je zeker live zou willen horen!

Het platencontract bij Challenge Records gaat naar: Thomas Triesschijn, met zijn vertolking van het Allegro uit Concerto op. 15 nr. 4 in d mineur van Joseph Bodin de Boismortier. De jury zei hierover: 'Zoveel passie, een terechte winnaar, hier willen we een heel album van horen. Laat het een inspiratie zijn voor velen'!

De prijs van €3500 gaat naar: DeKoor Close Carmony, voor hun vertolking van Send me on my way. "Fantastische zangers, loepzuiver en plezier en genot spatten ervanaf!", aldus de Jury van de huiskamer Challenge.

Muziekwinkel Broekmans & Van Poppel stelde nog een extra prijs ter beschikking: een tegoedbon van  €150,-, te besteden bij Broekmans & Van Poppel. Die prijs viel te beurt aan de originele opname van Javaplein Passion Project, voor de vertolking van 'Ach Herr lass dein lieb Engelein' uit de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach. Jurylid Tania Kross over Javaplein: "Fantastisch hoe je op een plein kan staan, en dat de muziek zo mooi in de lucht blijft hangen. Mijn grote complimenten!"

We bedanken alle luisteraars voor hun bijdrage aan het succes van de challenge. Zonder jullie stem geen winnaars. Dank ook aan juryleden Tania Kross, Dominic Seldis en Jan Willem de Vriend. 

Alle inzendingen van de Huiskamer Challenge zijn terug te vinden op classic.nl en onze Facebook - of Instagrampagina. Je

Je kunt alle inzendingen terugkijken en de radiouitzending met de bekendmaking van de winnaars nog eens terugluisteren.

Winnaars dagprijzen

Bekendmaking winnaars

Bekijk alle inzendingen

De Huiskamer Challenge werd mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds en classicnl.
 

De winnaars van de hoofdprijzen