Online Festival Oude Muziek

Online Festival Oude Muziek

Het Festival Oude Muziek Utrecht maakt zijn videocatalogus gratis beschikbaar. Op dit moment zijn er al 28 concerten te zien. Deze online catalogus wordt elke maand aangevuld met nieuwe concertregistraties. Een echt online Festival Oude Muziek.
 

51 concerten van wereldniveau 

Festivaldirecteur Xavier Vandamme: “De videoregistraties van het festival bieden unieke content van wereldniveau. Het betreft repertoire dat maar zelden te horen is: van onbekende klavecimbelmuziek van Giovanni Maria Trabaci door Marco Mencoboni tot motetten van Johannes Tinctoris door Le Miroir de Musique.” Geniet nu al van 28 concerten van het Festival Oude Muziek 2018 – Het Bourgondische leven. Elke maand wordt de online catalogus aangevuld met nieuwe videoregistraties. In totaal zijn er in september 51 concerten gratis beschikbaar. Zo beleef je een echt online Festival Oude Muziek met ensembles als Vox Luminis, La Fonte Musica en het Huelgas Ensemble en een complete reeks klavecimbelrecitals.
 

Aanvullend programma medio juli bekend

Bovendien werkt de Organisatie Oude Muziek aan een aanvullend programma voor de periode waarin het geannuleerde festival zou plaatsvinden. Vandamme: “We blijven in contact met ons publiek, en de muziek blijft klinken. We denken aan Skype-scratches voor amateurzangers, livestreams van beiaardconcerten vanaf de Domtoren en een radioprogrammering met onze mediapartner AVROTROS. Op dit moment werken we deze plannen uit. We verwachten medio juli met het aanbod naar buiten te komen.”
 
De concertregistraties van Festival Oude Muziek Utrecht zijn te zien via de Stingray Classica App. Klik hier en vul de code UtrechtEMF20 in om een jaar gratis te genieten. Kijk voor het releaseschema van de concerten op de website van Organisatie Oude Muziek.