Kinderhoek:De Matthäus Passion
X
Classicnl Luisteraarsonderzoek
Zou je de onderstaande gegevens met ons willen delen ? Deze vraag niet meer tonen

Kinderhoek:De Matthäus Passion

Dit jaar kunnen we helaas niet live naar de Matthäus Passion van Bach luisteren met Pasen, maar thuis met de (klein)kinderen luisteren naar een mooie opname kan natuurlijk wel. Edwin Rutten maakt de passie in zijn opname toegankelijk voor kinderen en andere volwassenen.
 

Edwin Rutten neemt je bij de hand 

Edwin Rutten heeft een eigen versie van het verhaal van de Matthäus Passie gemaakt, speciaal voor de komende generatie muziekliefhebbers. Op zijn bekende beeldende wijze vertelt hij in ruim een uur het verhaal aan de hand van muziekfragmenten, gespeeld door Concentus Musicus Wien en het Choir of King’s College, Cambrigde onder leiding van Nikolaus Harnoncourt. Edwin Rutten neemt je bij de hand door het hele stuk. Zo weet je precies hoe het verhaal gaat.
 

Een beginnetje 

Rutten geeft ook uitleg over de muziek. Hij laat je kennismaken met de instrumenten, de stemmen van de verschillende zangers en de koren. Hij legt uit wat het verschil is tussen een arioso en een aria en wat een koraal is. Zo leren zowel kinderen als volwassenen hoe de Matthäus Passion in elkaar zit. Het wordt allemaal heel duidelijk en hij creëert een waar feest van herkenning! “Het is een beginnetje,” zegt Edwin Rutten. “Ik wil jullie op een spoor zetten. Nieuwsgierig maken. Dan ga je misschien ooit naar een uitvoering van de Matthäus Passion.” Voordat het zover is, kan je hieronder luisteren naar het verhaal van Edwin Rutten.