Hoe te beluisteren?

Hoe te beluisteren?

Luister naar Classicnl via verschillende manieren.
Hieronder staat beschreven hoe je kan luisteren via de app, kabel, satelliet en online:

App

Luister ook mobiel naar classicnl met de gratis apps voor iOS en voor Android. Hieronder vind je uitleg over en links naar de mobiele apps. De stream in de app gebruikt zo min mogelijk bandbreedte en is dus vriendelijk voor abonnementen met een datalimiet en zonder WiFi-verbinding te gebruiken. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van de stream; je kunt probleemloos over je hoofdtelefoon of de speakers van je autoradio luisteren.

Tijdens het luisteren kun je je smartphone of tablet gewoon blijven gebruiken. Als de andere apps die je opent geen geluid gebruiken, blijft classicnl gewoon doorspelen. Als je per ongeluk een app start die wel geluid gebruikt, kun je na het afsluiten van deze app gewoon weer naar de classicnl app gaan en deze met een druk op de 'Play'-knop weer starten. Je kan via de functies op je telefoon het signaal casten naar een bluetooth audio speaker.

iPhone/iPad (iOS)

Als je de classicnl App uit de App Store downloadt, kun je op eenvoudige wijze vanaf smartphone of tablet in hoge kwaliteit naar classicnl en de themakanalen luisteren. Bovendien kun je terwijl je luistert de mobiele versie van onze website bekijken en meedoen met acties of de playlist raadplegen.

Android

Met de speciale classicnl app voor Android bestuurde smartphones en tablets heb je de stream van classicnl, de themakanalen, de playlist en alle acties altijd bij de hand. Deze app vind je in de Google Play Store.
 

Kabel

Via deze pagina kun je terugvinden op welke frequentie classicnl bij jou wordt doorgegeven. Daarvoor bepaal je eerst via welke provider (kabelmaatschappij) je ons signaal ontvangt. Dat is het bedrijf waar je elke maand een factuur van krijgt.

Analoog

Als je naar classicnl luistert via een tuner die met een eigen kabel is aangesloten op de wandcontactdoos van je kabelmaatschappij, dan luister je waarschijnlijk analoog. Je hebt dan de FM-frequentie nodig waarop je classicnl kunt ontvangen via jouw provider.

Digitaal

Heb je een zogenaamde mediabox van je provider, dan is de kans groot dat je digitaal televisie kijkt. Er is dan ook een aantal kanaalnummers waarop je digitaal radio kunt luisteren. Je hebt dan het kanaalnummer nodig waarop je bij jouw provider classicnl kunt beluisteren.

Hieronder vind je een overzicht van de diverse providers. Elke link brengt je direct naar de pagina waar je de frequentie en/of het kanaalnummer van classicnl kunt terugvinden. Of je nu luistert via de gewone analoge kabel, digitale kabel, glasvezel enzovoort. 

Interactieve Televisie

Maak je gebruik van Interactieve Televisie? Bekijk dan hieronder op welk kanaal classicnl te vinden is.

 • Caiway - 761
 • Delta - 918
 • KPN, XS4ALL en Telfort - 812
 • Solcon - 1022
 • Ziggo - 814

Staat jouw provider er niet bij? Laat het ons weten via info@classic.nl

Satelliet

Canal Digitaal geeft het signaal van classicnl 'free to air' door. Dat wil zeggen dat ons signaal ongecodeerd wordt uitgezonden en dus gratis is te ontvangen.

classicnl is ongecodeerd te ontvangen op de Astra3-uitzendfrequentie 11.914 GHz H – 27500 – 3/4

Technische gegevens

Satelliet: Astra 3B
Positie: 23.5 graden Oost
Frequentie: 11.914GHz
Modulatie: DVB-S2 8PSK
Transponder: 211
Polarisatie: Horizontaal
Symbol Rate: 29.900
FEC: 2/3
Bitrate: 192 kBit/s

Bij gebruik Standaardlijst Canal Digitaal: Voorkeuzepositie 716 (HD & SD zenderlijst). Voor meer info: www.canaldigitaal.nl.

 

Online

Je kunt classicnl natuurlijk live beluisteren via onze website. Klik daarvoor op 'Luister' rechts bovenaan deze pagina, of op de play-knop in de muziekspeler onderaan deze pagina. Daarnaast kun je overal van de beste en mooiste klassieke muziek genieten op je smartphone en tablet via onze app. Onderaan deze pagina vind je uitleg over wat te doen bij problemen met het luisteren naar cassicnl.

Luisteren via Sonos

Naar classicnl luisteren kan ook via de Sonos luidspreker. In de Sonos app op smartphone of tablet kun je ons vinden als 'classicnl'. Je kunt ons in de app ook toevoegen aan je favoriete stations. Dit doe je door in de app naar My Radio Stations te gaan en onderin te klikken op Add new radio station. Vervolgens vul je bij Streaming URL de actuele streamlink (pls) in. Deze staat in het overzicht met links hieronder.

Luisteren via Amazon Alexa

De makkelijkste manier om de skill toe te voegen aan je Alexa-device is door "Alexa, enable Dutch Radio" te zeggen. Vervolgens kun je de skill gebruiken met bijvoorbeeld "Alexa, play Dutch Radio" of nog specifieker voor Classicnl met "Alexa, ask Dutch Radio to play Classicnl

Luisteren via een stand-alone internetradio

Stand-alone internetradio's maken vaak gebruik van zogenaamde bestaande library's met links, die door de fabrikant zijn samengesteld. Het kan zijn dat classicnl hierin niet voorkomt of dat de link niet werkt. Je kunt dan onderstaande links proberen:

Classicnl
https://classic.nl/streams/?s=main

Classicnl Mind Radio
https://classic.nl/streams/?s=mindradio

Classicnl Soundtracks
https://classic.nl/streams/?s=soundtracks

Classicnl Opera
https://classic.nl/streams/?s=opera

Luisteren via Apple Music

In Apple Music kun je ons vinden onder Bibliotheek > Internetradio. Als je de categorie 'Classical' opent en naar beneden scrolt, vind je ons als classicnl. Je kan in plaats daarvan ook een van de bovenstaande links gebruiken. Kies hiervoor "Bestand" en vervolgens "Open stream url". Plak hier een van de links.
 

Problemen met afspelen ?

Problemen met de stream worden bij ons meestal snel opgemerkt en opgelost, maar het kan natuurlijk ook zijn dat er bij jou iets niet goed gaat. We helpen je graag op weg dit op te lossen, maar we hebben daarvoor wel zo veel mogelijk technische informatie nodig.

Bij aanhoudende problemen mail je naar info@classic.nl met de volgende informatie:

 • Beschrijf zo duidelijk mogelijk wat er gebeurt na het aanklikken van 'Luister live'.
 • Luister je vanuit Nederland?
 • Welk besturingssysteem gebruik je?
 • Welke browser browserversie gebruik je?
 • Heb je dit probleem ook in andere browsers (mocht je die geïnstalleerd hebben)?
 • Als je de player 45 seconden open laat staan, begint het geluid dan ook nog niet?

De antwoorden op een aantal van de technische vragen uit bovenstaande lijst kun je te weten komen door te surfen naar www.browsercheck.nl.