Holland Baroque op tournee met Bachs Königin en Bach en Eisler

Holland Baroque op tournee met Bachs Königin en Bach en Eisler

Holland Baroque presenteert op 3 februari Bachs Königin, een album vol meesterlijke orgelwerken van J.S. Bach, voor orkest getoonzet door Judith en Tineke Steenbrink. Stukken van het album zijn in februari live te beluisteren in de concerten Bachs Königin en Bach en Eisler met Thomas Oliemans.
 

Bachs Königin

Zijn mooiste stukken schreef Bach misschien wel voor zijn lievelingsinstrument het orgel. Holland Baroque geeft deze meesterwerken door aan het orkest op het album Bachs Königin. De creatieve interpretaties van Judith en Tineke Steenbrink voegen unieke kleuren en een frisse geest toe aan monumentale repertoirestukken. Een vernieuwde mogelijkheid om te genieten van Bachs genialiteit. Zo rijk als het ‘organo pleno’ heeft geklonken op de Silbermann-orgels van Johann Sebastian Bach, zo horen we deze klankweelde nu vertaald naar het orkestinstrumentarium van Holland Baroque. Hobo’s, ronkende strijkers, fagot en een volle continuo-groep brengen een ode aan het orgel: de onbetwistbare ‘Koningin der instrumenten’.

Het album Bachs Königin verschijnt op 3 februari 2023. Bestel het album nu vast in de webwinkel van Holland Baroque.
 
Het concertprogramma Bachs Königin is op donderdag 9 februari te beluisteren in de Grote Kerk in Enschede en op zaterdag 11 februari in Podium Hoge Woerd in De Meern.
 

Bach en Eisler

Johann Sebastian Bach en Hanns Eisler, contrasterende componisten? Deze onverwachte combinatie van twee steengoede componisten bracht de avonturiers van Holland Baroque samen met de meesterlijke bariton Thomas Oliemans. Op het programma staan liederen van Eisler, de bekende Bachcantate Ich habe genug en stukken van het nieuwe album Bachs Königin. Thomas Oliemans: “Wat ik fascinerend vind aan het samenbrengen van deze stukken van Bach en Eisler is de buitengewoon indringende en persoonlijke manier waarop ze beiden uiteindelijk een vergelijkbare thematiek behandelen.” Johann Sebastian Bach en Hanns Eisler. Het paradijselijke geluk lijkt bij beide componisten aan de overkant te liggen. Daar waar we niet zijn…
 
Bach en Eisler is van 4 tot en met 17 februari te beluisteren in Leeuwarden, Utrecht, Zwolle, Arnhem, Heerlen, Amsterdam, Den Haag en Haarlem.
 
Kijk voor meer informatie en kaarten voor deze concertprogramma’s op de website van Holland Baroque.