classicnl

Podcast

Via diverse podcast apps op iOS en Android smartphones en tablets of via iTunes kun je sommige programma's van classicnl terugluisteren en downloaden om te bewaren. 


La Bohème

De laatste podcast die wij maakten gaat over het verhaal van de prachtige opera La Bohème. Operakenner Bo van der Meulen geeft daarin op geheel eigen wijze uitleg over hoe de liefdesrelatie uit La Bohème in elkaar steekt, en waarom deze opera na meer dan 100 jaar nog steeds zo geliefd is.


Podcasts beluisteren op iPhone/iPad (iOS)

Alle Apple smartphones en tablets zijn standaard uitgerust met de app 'Podcasts'. Als je deze verwijderd hebt is deze makkelijk weer te installeren via de App Store. Zoek in deze app op 'classicnl' en je vindt onze podcasts.

Podcasts beluisteren op Android

De populaire Android apps om podcasts te beluisteren zijn Podcast AddictPodcast RepublicPlayer FM en Pocket Casts. In deze apps kan je zoeken naar classicnl/Classic FM, en als resultaat zie je dan onze podcasts. Of je kunt handmatig een link naar een podcast-xml toevoegen. Hieronder onze podcast-xml link:

Podcasts beluisteren via iTunes

De podcasts van classicnl zijn gratis te downloaden via iTunes. Ga direct naar het overzicht van onze podcasts in iTunes of volg de stappen hieronder:

  • Download iTunes.
  • Als je iTunes geïnstalleerd hebt, kun je je via bovenstaande links abonneren op één of meer van onze podcasts.
  • Als je op iTunes Preview terechtkomt, klik je op 'Bekijk in iTunes'.
  • Klik in iTunes op de knop 'Gratis abonneren'.
  • iTunes zal nu telkens automatisch de laatste nieuwe uitzending van de door jou gekozen podcast downloaden.