Win kaarten voor het ZomerConcert van het Chineke! Junior Orchestra

Win kaarten voor het ZomerConcert van het Chineke! Junior Orchestra

Op 13 augustus speelt het Britse Chineke! Junior Orchestra onder leiding van Glass Marcano een feestelijk en spannend programma met werken van Coleridge-Taylor, Tsjaikovski en Goodyear tijdens de VriendenLoterij Zomerconcerten in het Concertgebouw in Amsterdam. Classicnl mag kaarten voor dit concert verloten.
 

Glass Marcano en Chineke! Junior 

In het Britse Chineke! Junior Orchestra krijgen jongeren van kleur, van talloze etnische achtergronden, een muziekpodium. De juniorvariant van het ‘gewone’ Chineke! staat garant voor feestelijke en spannende concerten. Helemaal als Glass Marcano op de bok staat. Deze Venezolaanse speelde zelf sinds haar vierde jaar viool in jeugdorkesten. Als dirigent excelleert ze in combinaties van muziekstukken uit de hele wereld.
 

Tsjaikovski, Coleridge-Taylor en Goodyear 

Het Chineke! Junior Orchestra start met Samuel Coleridge-Taylors Othello Suite. Een contrastrijk werk dat hij schreef voor een uitvoering van Shakespeares gelijknamige tragedie. Pianist Gerard Aimontche, een Rus met Afrikaanse wortels, won onder meer de Grieg International Piano Competition. Hij soleert in de Nederlandse première van Stewart Goodyears Callaloo – Caribbean Suite. Een spannend en inventief werk vol verrassingen. Dat geldt op een heel andere manier ook voor Tsjaikovski’s Vierde symfonie. De componist houdt de luisteraar voortdurend bewust van wat hij de ‘noodlottige kracht’ noemt die het menselijk geluk bedreigt. Glass Marcano leerde dit meeslepende werk, net als al Tsjaikovksi’s symfonieën, al op haar tiende uit het hoofd. Ze blinkt erin uit, aldus de pers.
 
Classicnl mag kaarten verloten voor het concert van het Chineke! Junior Orchestra onder leiding van Glass Marcano op zaterdag 13 augustus in Het Concertgebouw. Beantwoord de onderstaande prijsvraag om kans te maken.