classicnl

Win het Album van de Week: Minuetto

Minuetto is een verrassend en bijzonder album. Het wordt dan ook vaak anders geïnterpreteerd, maar recensenten komen altijd wel overeen dat het in de kast van elke muziekliefhebber een plekje dient te vinden.

Alessandro Stella's Minuetto bestaat uit verschillende menuetten, soms onttrokken uit grotere stukken, opgesteld in semi-chronoligische volgorde. Het album laat de gang van het menuet horen, van de geboorte ervan, naar de bloei, en naar de "ondergang". Stella laat met een expressieve manier van spelen de gratie en teerheid van het menuet naar voren komen, van het uitvoerig versierde stuk van Couperin tot de jazzy klanken van Ricardo Vines. 

Win een van de 5 exemplaren van dit bijzondere album door mee te doen met onze prijsvraag!

Als een extraatje is het cd-boekje niet gevuld met informatie over de originele componisten en/of de stukken, maar met een kort verhaal van Guy de Maupassant in het originele Frans, plus Engelse en Italiaanse vertalingen. Dit korte verhaal, getiteld "Menuet", gaat over spookachtige personages die vol wanhoop vast proberen te houden aan het leven door hun geliefde dans uit te voeren.