Win kaarten voor Königskinder bij De Nationale Opera

Win kaarten voor Königskinder bij De Nationale Opera

Een sprookje waarin niet de heks, maar de mens de grootste boosdoener is: met Königskinder schreef Engelbert Humperdinck een tragisch verhaal over de liefde tussen een ganzenhoedster en een prins. We mogen kaarten verloten voor deze voorstelling die vanaf 6 oktober 2022 te zien is bij De Nationale Opera.
 

Hartverscheurende sprookjesopera

Königskinder (1910) van Engelbert Humperdinck is een sprookjesopera, maar eindigt allerminst met een ‘nog lang en gelukkig’. De ganzenhoedster en koningszoon komen tot het inzicht dat wat er écht toe doet vanbinnen schuilt, in de manier waarop je de wereld en de medemens behandelt. Dat maakt hen tot de ideale leiders van een dorp dat naarstig op zoek is naar een heerser. De bewoners van het dorp weigeren het jonge koppel echter als zodanig te erkennen. Pas in de dood vinden de twee ‘koningskinderen’ hun koninkrijk.
 

De terugkeer van Marc Albrecht

Met deze opera keert Marc Albrecht, van 2011 tot 2020 chef-dirigent van De Nationale Opera en het Nederlands Philharmonisch Orkest én winnaar van de Opera Award voor ‘Best Conductor 2019’, terug naar Amsterdam. Dirigent en orkest boekten samen grote successen met opera’s van componisten als Wagner, Strauss, Zemlinsky en Schreker. Met Königskinder, een rijkgeschakeerd laat-romantisch werk, bouwen ze verder op dit vlak.
 

Tijdloos verhaal

Marc Albrecht bundelt na een veelgeprezen Tannhäuser bij DNO opnieuw de krachten met regisseur Christof Loy. Met zijn psychologisch diepgravende en sterk muzikale regiestijl is Loy een graag geziene gast in Amsterdam – niet voor niets won hij tweemaal de Prix d’Amis van de Vrienden van DNO. In een beklemmende atmosfeer, geïnspireerd door Michael Haneke’s film Das weiße Band, vertelt hij een tijdloos verhaal over de hardheid van de mens, en het individu dat daardoor in verdrukking komt.
 
Doe mee met de onderstaande prijsvraag, en win kaarten voor deze voorstelling van De Nationale Opera!