classicnl

Win het Album van de Week: Olivia Vermeulen | Jan Philip Schulze – Dirty Minds

Het debuutalbum van mezzosopraan Olivia Vermeulen en pianist Jan Philip Schulze is niet alledaags. Integendeel, het is een ondeugend album, zoals de titel Dirty Minds al doet vermoeden. 


Doe mee met de prijsvraag en maak kans op een exemplaar!

 

Veel te ontdekken op dit verrukkelijke album 

Het bijzondere duo gaat erotiek, sensualiteit en sex niet uit de weg. Met hun fascinatie voor dit thema hebben de twee een verrukkelijk album opgeleverd. Een keur aan liederen uit heden en verleden passeert de revue. Het album bevat prachtige werken van Purcell en Mozart, liederen die bol staan van (verborgen) symboliek die verwijst naar erotische onderwerpen. En verder in de tijd zijn daar Schubert en Debussy, waarna de veel explicietere Kurt Weill en William Bolcom aan bod komen, om er maar eens twee te noemen. Er valt zoveel te ontdekken op dit nieuwe album! En juist dat was ook de lol die het duo had met dit onderwerp. Er is heel veel repertoire dat onder deze noemer bleek te vallen. Het aspect humor is een grote bindende factor voor Olivia Vermeulen en Jan Philip Schulze om samen te werken.
 

Twee musici met een bloeiende carrière 

Olivia Vermeulen bouwt al jarenlang aan een bloeiende internationale carrière. Ze treedt overal ter wereld op in operahuizen en concertzalen. De zangeres werkte samen met onder meer René Jacobs, Philippe Herreweghe, Andrea Marcon, Iván Fischer, Markus Stenz, Frans Brüggen en vele anderen. In 2019 debuteerde ze bij de Opéra National de Paris in Scarlatti’s Il primo omicidio gedirigeerd door René Jacobs, een productie waarin ze datzelfde jaar al zong bij de Berliner Staatsoper. Pianist Jan Philip Schulze heeft succes als solist, kamermuziekpartner en begeleider van liederen. Hij geeft wereldwijd, tot in het Verre Oosten aan toe, concerten en is expert in hedendaagse muziek. Ook is hij actief als docent, uitgever en organisator. Behalve met Olivia werkt de pianist samen met operasterren als Juliane Banse, Annette Dasch, Rachel Harnisch, Dietrich Henschel, Jonas Kaufmann, Johan Reuter en Robert Dean Smith.